Türkmen Deklarasyonu

Dergiyi Okumak İçin Tıklayınız
  Suphi Saatçı
Türkmenler İçin Güvenli Bölge ..
  Mahir Nakip
YENİ IRAK’TA IŞİD VE TÜRKMENLE..
  Erşat Hürmüzlü
Çankaya Köşkü Arşivlerinden Ha..
  Suphi Saatçi
Telafer’den bir Portre Dr. Ahm..
  Yıldırım Hasanzade
Hatıralarla İzzettin Kerkük Ağ..
  KARDAŞLIK
İZZETTİN KERKÜK İÇİN DÜZENLENE..
  Önder Saatçı
TÜRK DIŞ POLİTİKASINI ANLAMAYA..
  Can Hasasu
Türkmenlerin 14 Temmuz Travmas..
Altunköprü Dergisi Altunköprü Yazarları Altun Köprü Sitesi Altın Köprü Dergileri Yazıları Dergiyi Okumak İçin Tıklayınız

KERKÜK VAKFI,irak,kerkuk,türkmen,telafer,turkmen,erbil,kirkuk,iraq/digerhaberana

Yeniliklerden haberdar olmak
için mail listemize üye olun.

Deneme
Veritabanında kayıtlı seçenek bulunamadı!?

Bu ankete kişi katıldı.

Haberler İHA / 19.09.2007
Saat : 08:52

Atalarımız Çiğ Et Yerken Irak'ta Uygarlık Vardı

Mike Gravel başkanlık seçimini kazanırsa kendisiyle ilk röportaj yapacak bir kaç gazeteciden biri ben olacağım. Bu hususta söz aldım. Eski Alaska senatörü Gravel'in Amerika başkanlığına seçilme şansı ne derseniz "Süper lotoyu kazanmak kadar" yanıtını vereceğim. Yani 12 milyonda bir. Ama kazara seçilirse gel gör Amerika'da şenliği.

Kar beyazı  saçlı senatörün bir avuç yabancı gazeteciyle sohbet toplantısında kendimi tanıttığımda koltuğundan kalkarak yanına oturmamı istedi. "Türkler dostluğuna güvenilir insanlar." diye iltifat etti.

Gravel delifişek bir politikacı. 1971 yılında ABD Senatosu'nda beş ay süreyle kürsüde konuşarak mecburi askerlik yasasının onaylanmasını önledi. Zaman aşımına uğramış nüklear bombaların okyanus dibinde testlerini depreme sebeb olacağını öne sürüp senato kararıyla engelledi. Başkan Nixon'ın gizli harp planını ' Pentagon Belgeleri' başlığıyla basına açıklayarak Vietnam Harbi'nin sona ermesinde başlıca faktör oldu.

Başkan adayı Mike Gravel bu kez daha saldırgan bir kampanya ile Amerika'lı seçmenlerin desteğini arıyor. Politik acendası başkanlık yarışına girmiş adaylardan hayli farklı. Sert dilli, taviz vermeyen 77 yaşındaki senatörün hedef tahtasında Cumhuriyetçi yönetim yanısıra mensubu olduğu Demokratlar da var.

"Irak'ta durumu nasıl görüyorsunuz?" sorusuyla bam teline basıyorum. Gravel " 2003'de Irak işgali arifesinde "Bush yalancı. Emperyalist planını uygulamak için aslı astarı olmayan gerekçeler uyduruyor."diye açıklama yaptım. Şimşekleri üstüme çektim zira Irak harbine karşı çıkan tek politikacı bendim."diyerek zehir zemberek laflar ediyor: " Irak Harbi bir dramatik bir macera. Sebebsiz yere bu ülkeyi işgal ettik. Bir milyon Iraklıyı öldürdük. 3 milyon kişi zoraki göçmen oldu. Atalarımız çiğ et yerken Irak'ta uygarlık vardı. Biz hala kibirle beslenmiş emperyalist bir politika sürdürüyoruz. Pakistan ve Afganistan'a politika  dikte ediyoruz. Bize karşı direnişe geçenlere terorist damgası vuruyoruz. Hamas, Hizbullah diğer direnişçiler terorist değil kendi ülkelerini savunuyorlar. Irak halkına silahlarımızı çevirip demokrasi getirmek istiyoruz.  Şiddet şiddeti getirir. Sharon ve Netenyahu gibi George W. Bush'da kriminal kişiler. Orta Doğu'da barışa, harp ve savaşla ulaşmak mümkün değil."

Askerliğinde entelijans servisinde görev yapan Senatör Gravel demokrat başkan adaylarından Hillary Clinton ile Barak Obama'nın da Başkan Bush gibi kendini beğenmiş, emperyalist felsefeye sahip olduğunu vurguluyor : "Amerika 100'ü aşkın ülkede askeri üsse sahip. Yakasında, apoletinde meyva salatası gibi nişan ve madalyası olan generaller harp yanlısı. Bush yönetimi İran'ın Amerika için askeri tehdit yarattığını iddia ediyor. Dünya denizlerinde 19 nüklear Trident denizaltısı sürekli devriye geziyor. Bir Trident'ten iki füze fırlatıldığında İran'ı yerlebir ederiz. İran Amerika'ya nasıl tehdit olabilir? Başkan adayları, Bush yönetimi gibi halkımızı korku politikasıyla kandırıyor. Hillary, Giuliani, Romney kokuşmus siyasetçiler. Seçildiğim taldirde Orta Doğu'ya barış getireceğim." Nasıl?

"İlk işim tüm Amerikan askerlerini geri çekmek olacak. İran, S. Arabistan, Türkiye ve Suriye'ye daha sonra Çin ve Japonya'ya giderek kapsamlı barış için Sunni, Şii Araplar ve Kürt gruplarını bir uzlaşma planının uygulanmasına razı edeceğim. Adil yaklaşımla İsrail ve Filistinliler de ciddi barış görüşmelerine başlayacaklar. Global işbirliğine inana bir politikacı olarak Irak harbi ve Orta Doğu'daki keşmekeşe son vermek için diğer ülkelerin işbirliğini savunacağım."

Gravel'i küçümseyen çevreler Alaska senatörünü yel değirmenlerine savaş açan roman kahramanı Don Kişot'a benzetiyorlar. Başkan adaylarının ekranlarda tartışmasında eski senatörün kızgın davranışları, sert ithamlarıya dikkati çekiyor. Bazı adaylarının onlarca milyon dolarlık kampanya bütçesina sahip olduklarını, özel uçaklarla seyahat ettiklerine işaret ettiğimde " New York'tan Washington'a 20 dolar ödeyerek otobüsle gidiyorum. 10 milyon dolar toplasam seçimi kazanırım." diyor. Ama adayların en yaşlısı Mike Gravel herkesi karalıyor. Son bir röportajında "Amerikalılar giderek şişmanlıyor, giderek ahmaklaşıyor." diye beyanda bulundu. Acaba kim oy verecek kendisine

Tarih: 21.10.2014

Kemal Beyatlı
Medeniyet Ritimi ..
  Bilgay Duman
Kerkük’ten Gözlemler..
  Fazıl Beyat
Osmanlı Döneminde Irak Tarihin..
  Erşat Hürmüzlü
Siyasi İslam Ve Sivil Devlet..
  Suphi Nazim Tavfik
Altımışlarda Türkmen Radyosu U..
  Mehdi Sadun El bayati
Türkmen Çocuklari Caddelerde D..
  Suphi Nazim Tavfik
Altmışlarda Türkmen Kardaşlık ..
Diğer Yazarlar
Diğer Makaleler

Türkmen Siteleri
    Türk Siteleri
    Arap Siteleri
    Gazeteler
    Araştırma Merkezleri
    Genel
Kerkük Vakfı 2006 © Tüm Hakları Saklıdır.
Site Creation by Uretmake