Türkmen Deklarasyonu

Dergiyi Okumak İçin Tıklayınız
  Suphi Saatçı
Türkmenler İçin Güvenli Bölge ..
  Mahir Nakip
YENİ IRAK’TA IŞİD VE TÜRKMENLE..
  Erşat Hürmüzlü
Çankaya Köşkü Arşivlerinden Ha..
  Suphi Saatçi
Telafer’den bir Portre Dr. Ahm..
  Yıldırım Hasanzade
Hatıralarla İzzettin Kerkük Ağ..
  KARDAŞLIK
İZZETTİN KERKÜK İÇİN DÜZENLENE..
  Önder Saatçı
TÜRK DIŞ POLİTİKASINI ANLAMAYA..
  Can Hasasu
Türkmenlerin 14 Temmuz Travmas..
Altunköprü Dergisi Altunköprü Yazarları Altun Köprü Sitesi Altın Köprü Dergileri Yazıları Dergiyi Okumak İçin Tıklayınız

Yeniliklerden haberdar olmak
için mail listemize üye olun.

Deneme
Veritabanında kayıtlı seçenek bulunamadı!?

Bu ankete kişi katıldı.

Haberler GAZETELER / 28.02.2010
Saat : 12:30

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ TÖRENDE İHSAN DOĞRAMACI’NIN TÜRK BAYRAĞINA SARILI NAAŞI SAHNEYE KONULDU

çiçeklerle donatıldı ve tabutun önüne profesörlük cübbesi yerleştirildi. Prof. Ali Doğramacı diğer konuklarla birlikte babasının naaşı üzerinde saygı duruşunda bulundu

İhsan Doğramacı’nın oğlu Osman Doğramacı,

kızı Şermin Savaşçı ve eşi Ayser

Doğramacı gözyaşlarına engel olamadı.

YÖK’ün Kurucu Başkanı, Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinin kurucusu Prof.  İhsan Doğramacı, dün kurucusu olduğu iki üniversitede düzenlenen anma törenleriyle ve vasiyetine uygun şekilde uğurlandı. Törenlerde eşi Ayser Doğramacı ve çocukları Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Osman Doğramacı ve Şermin Savaşçı gözyaşlarını tutamadı.
Hacettepe Üniversitesi’ndeki (HÜ) törende Doğramacı’nın naaşı çiçeklerle donatıldı ve tabutun önüne profesörlük cübbesi yerleştirildi. Törende, vasiyeti üzerine Vivaldi’nin “Dört Mevsim” eserinden “Yaz” bölümü oda orkestrası tarafından çalındı. Ali Doğramacı, kardeşleri ve kendisinin Hacettepe ruhuyla büyüdüklerini belirtirken “Yaz gelir, herkes tatile gider; ablam, ben ve kardeşim sokakta yalnız kalırdık. Babamın İstanbul’da evi vardı, gitmemiz söz konusu değildi, çünkü babam bu kurumun tohumlarını atıyordu. Gece - gündüz çalışır, annem otomobilde beklerdi” dedi.
Bilkent’teki törende de Doğramacı’nın vasiyeti üzerine Chopin seslendirildi. Törene katılanlar, “Polonez op. 53” eseri eşliğinde naaşının önünden saygı geçişi yaptı.

Gül de katılacak
Doğramacı bugün düzenlenecek devlet töreninin ardından Doğramacızade Ali Paşa Camii’nde toprağa verilecek. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal, eski cumhurbaşkanları  Kenan Evren ve Süleyman Demirel de katılacak

Chopin Polonez’in hikâyesi
Prof. Dr. İhsan Doğramacı için Chopin Polonez Op. 53’ün özel anlamı var. Doğramacı Gülsin Onay ’a eseri vefatının 40. gününde çalmasını vasiyet etmişti. Gülsin Onay ise eseri önce 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105 ve 110. doğum günlerinde çalacağı ve devamını daha sonra konuşacakları cevabını vermişti. O günden beri, sanatçı Chopin Polonez ’i Doğramacı ’nın her doğum günü konserinde mutlaka seslendiriyordu.

Bilkent’e adı verilecek
Bilkent Üniversitesi Senatosu, Bilkent Üniversitesi’nin ismine üniversitenin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın adının eklen-mesi için karar aldı.Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Abdullah Atalar, Doğramacı’nın adının Bilkent Üniversitesi isminin önüne gelmesi için üniversite senatosunun karar aldığını bildirdi. Atalar, üniversitenin isminin değiştirilmesinin kanun değişikliği ile mümkün olduğunu belirterek “Teklif, YÖK’e bildirilecek” dedi.

TÜRKMENELİ ÖĞERCİ VE TELEBE BİRLİĞİ BİLDİRİSİ

IRAK HABERLERİ BASINDAN